Vedvarende energi er god investering

Vedvarende energi er god investering

Vedvarende energikilder spænder vidt i dag. man kan få jordvarme, solcellepaneler og luft til vand varmepumper og det er kun et lille udpluk af de muligheder der findes i dag. Hvad de alle har til fælles er, at de er en god investering i det lange løb. Ens energiregning bliver nemlig markant billigere. Derudover er der også det miljømæssige fokus som betyder, at man passer bedre på mijøet ved at formindske forbruget af fossile brændstoffer.

Hvad skal man vælge?

Der er stor forskel i måde de forskellige vedvarende energikilder installeres på. Nogle kræver større installationer såsom jordvarme, hvor man gør brug af et udendørsareal, hvor installationen påføres under jorden. Det er egentlig et slangesystem, der graves ned i jorden. Slangerne er forbundet til en jordvarmepumpe, der er placeret i huset. På den måde udnyttes energien fra jorden til varmtvandssystemet og centralvarmesystemet. Det er smart at udføre jordvarme installationen, når man er i gang med et nybyggeri eller før man har anlagt en have. Til gengæld får man nok energiforsyning til hele huset.

En luft til vand varmepumpe kræver mindre installation og installationer af varmepumper kan både installeres på eksisterende systemer eller installeres på ny. Varmepumpen fylder heller ikke meget, og er god til selv små hjem. En energiløsning med varmepumpen er utrolig miljøvenlig sammenlignet med et oliefyr. Varmepumpen gør brug af solens varme. Man kan bruge luft til vand varmepumpen til både boligopvarmningen og til opvarmning af vandet i huset.

En varmepumpeløsning er ikke den samme fra det ene til det andet hjem, da den tilpasses husets energibehov. Her kan man finde mere om .

Vælger man en god installatør, tilbyder de ofte også serviceordninger, hvor de tjekker udstyret når der er behov for det. De kommer også, hvis man skulle være uheldig at noget ikke virker.